Programma

Cursus bierbrouwen

Startdatum: 7 november 2023

Bier is in ons Brabant onverminderd populair en dan niet alleen het drinken ervan. Het aantal (micro)brouwerijen en thuisbrouwers in ons land is nog steeds groot. Droom jij ervan je familie en vrienden te laten proeven, hoe goed jouw eigen gebrouwen bier kan zijn of loop je met de gedachte je eigen microbrouwerij te starten?

Voor iedereen die meer van bier, bier proeven en het brouwproces wil weten, organiseert ’t Rollend Creatief in samenwerking met het Maaslands Thuisbrouwers Genootschap (MTG) deze bierbrouwcursus. Het MTG heeft meer dan 60 leden, van professionele brouwers tot personen die net zijn begonnen met thuisbrouwen. Het Genootschap organiseert maandelijks clubavonden voor haar leden met wisselende thema's en het proeven van door de leden gebrouwen bieren.

In deze cursus ga je tijdens de eerste twee avonden, naast de theorie van het brouwproces, ook aspecten rondom bier ervaren. Je gaat bieren proeven en analyseren op gebied van smaak en geur. In het laatste gedeelte van de cursus ga je een eigen bier brouwen op een externe locatie. Dit bier zal later “gekeurd” worden op een locatie van brouwerij Muifel in Oss of Wil'skracht in Ravenstein. De cursus wordt gegeven door Bas Onstenk, Internationaal Biersommelier en bestuurslid van het MTG. Voor meer info omtrent het MTG: https://mtgbier.wixsite.com/home

Bas Onstenk

inschrijven-pen
Inschrijving gesloten

Deze workshop is volgeboekt of reeds gestart. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe workshops? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Tijd
20:00-22:00
Plaats
Acropolis Megen / Brouwerij
Docent
Bas Onstenk
Kosten
€100,- voor 3 lessen (inclusief jaarlidmaatschap MTG)
Cursusdata
7 en 14 november, 3e les in overleg met cursisten
Inschrijven
Graag vóór 24 oktober

Rollend Creatief nieuwsbrief

Ben als eerste op de hoogte van ons nieuwe programma

    Alle rechten voorbehouden Rollend Creatief